Foto: TT

Apoteksmiss ledde till överdos

Uppdaterad
Publicerad

Ett apotek i Sala expedierade av misstag ut uppemot 200 sömntabletter åt en patient på ett vårdboende, trots att tabletterna endast fick hämtas ut av personal på boendet. Händelsen har nu anmälts till inspektionen för vård och omsorg.

Patienten ska ha kommit in till ett apotek i Sala för att hämta ut sömnmedicin. På receptet stod det att tabletterna endast fick hämtas ut av personal från vårdboendet som patienten bodde på. Enligt anmälan till inspektionen för vård och omsorg så ska apotekaren varit misstänksam mot patienten men på grund av stress och långa köer på apoteket valde man att skriva ut tabletterna.

Överdosering

Några dagar senare så ska patienten tagit uppemot 15 tabletter med sömnmedicin och fick föras till sjukhus. Patienten kunde få vård och fick inga allvarligare skador av händelsen. Vårdboendet kontaktade då apoteket för att ta reda på var patienten fick tag på sömntabletterna och efter det har anmälan till inspektionen för vård och omsorg gjorts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer