Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lotta Eriksson har varit arbetssökande i tre år. Foto: Melker Blomberg/SVT

Arbetssökande Lotta: ”Förödande att Arbetsförmedlingen lägger ner i Fagersta”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Eriksson har varit arbetssökande i tre år, med undantag för några korta sommarvikariat. Hon är en av dem som kommer drabbas hårt om förslaget att lägga ner Arbetsförmedlingens kontor i Fagersta går igenom.

Enligt Lotta blir den redan svåra situationen som arbetssökande inte lättare med det nya förslaget. Arbetssökande kommer få möjlighet till digitala möten, eller åka till Västerås eller Köping, för att träffa en arbetsförmedlare.

– Det blir ökade kostnader för oss arbetssökande och vi har redan en trång ekonomi. Jag kommer förlora tid på allt resande, vilken jag hade kunnat använda till effektivt arbetssökande eller träffa företag, säger Lotta Eriksson, som är arbetsökande.

En prick i protokollet

Tillgång till datorer är något som Lotta också betonar att alla inte har tillgång till. Hon menar även att den långa restiden kan leda till uteblivna möten med arbetsförmedlare. Vilket i sin tur leder till en prick i protokollet.

– Det är förödande. Det kommer inget gott ur det här. Jag och många andra känner oss uppgivna. Jag tror att många blir utan ersättning i och med förslaget och den ökade restiden. Det kommer påverka stort, säger Lotta Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer