Arboga är med urvalet i en jättesatsning på solceller. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Arboga en av orterna som kan få megafabrik för solceller

Uppdaterad
Publicerad

Arboga är en av fyra orter som är med i urvalet på en jättelik satsning på solceller. Målet är att företaget Midsummer ska ha produktionen igång under andra kvartalet i år. Går satsningen igenom blir det Europas största fabrik för tunnfilmssolceller och som kan leda till upp emot 250 nya jobb.

Dagens industri rapporterar om att solcellsföretaget Midsummer sedan flera månader tillbaka letar efter den bästa platsen för deras tillverkningsfabrik. Efter en gallring om ett trettiotal orter, återstår nu bara en handfull kvar, däribland Arboga.

Redan nu har företaget en småskalig produktion i Järfälla. Till Dagens industri säger företagets VD att de vill satsa och lägga om produktionen i stor skala. Inledningsvis ska det handla om en årlig produktionkapacitet på 20 megawatt per år med målet att tiofaldiga det under 2024. Detta skulle göra fabriken till Europas största inom sitt område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.