Här kan du tjuvkika på klipp ur dokumentärserien Foto: SVT

Arbogafallet i ny dokumentärserie – premiär i SVT på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Det är en av Sveriges genom tiderna mest uppmärksammade kriminalhistorier. På söndag släpps SVT:s dokumentärserie Arbogafallet, gjord av ”Rättegångspoddens” Nils Bergman.

– Det är en sammanfattning av fallet från dag ett, säger Ann-Sofie Sannemalm, krimreporter på SVT.

En berättelse om svek, girighet och slutligen ond bråd död. Så beskrivs dokumentärserien Arbogafallet som har premiär i SVT1 på söndag.

Historien tar sin början den 3 augusti 2016 när Johanna Möllers mamma, Anki Möller, slår larm ifrån sommarstugan i utkanten av Arboga. Hon själv är då svårt skadad, bredvid henne i sängen ligger maken död.

Ann-Sofie Sannemalm, krimreporter Foto: Robert Gustavsson/SVT

”Gillar berättartekniken”

De följande månaderna nystas en komplex kriminalhistoria upp. I centrum av allt står Johanna Möller. 

SVT Västmanlands krimreporter Ann-Sofie Sannemalm har följt och bevakat fallet och historierna runt det och Johanna Möller på nära håll.

Du har sett några av avsnitten, vad tycker du?

– Jag tycker att dokumentären är jättebra. Det är snyggt filmat och jag gillar verkligen berättartekniken. Den är lugn men samtidigt väldigt dramatisk. 

Ett av de mest uppmärksammade fallen

Du är själv med i några avsnitt, berätta om det?

– Jag berättar om hur det var att bevaka rättegången och om de reflektioner jag gjorde. Jag har aldrig bevakat en rättegång med så otroligt stort allmänintresse och där folk köade för att få komma in. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.