Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangera cruising för hundratals amerikanska bilar för första gången och dessutom gifta sig – det är en logistisk utmaning som heter duga. Hör cruisingarrangören Fredrik Munkvold om helgen och framtiden. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Arrangören polisanmäld – osäker framtid för cruisingen på Summer meet i Västerås

Publicerad

Varos Cruising, den nya arrangören av cruisingen på Summer meet, fick en utmanande start på sitt uppdrag. Helgen bjöd på både glädje och svårigheter, med hårt slit, regnskurar och en polisanmälan för brott mot ordningslagen.

– Ja, vi hade polisen efter oss som hade åsikter om hur vi hade satt upp grejerna, säger Varos Cruisings ordförande Fredrik Munkvold.

Den gångna helgen var en prövning för Varos Cruising, som för första gången stod som arrangör för den populära cruisingen på Summer meet i Västerås. Trots att evenemanget till slut kunde summeras med ett leende, var vägen dit allt annat än enkel.

Misstänkt brott mot ordningslagen

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande brott mot ordningslagen, då det enligt dem saknades tillräckligt med personal på fredagen för att säkerställa ordningen.

Västerås Summer Meet

– Det är ett stort ansvar att vara arrangör för ett sånt här evenemang. Man var väl inte redo, men efter en dialog så levde de upp till det på lördagen, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Inget mer bidrag från kommunen

Trots den tuffa starten är Varos Cruising beslutna att lära sig av erfarenheterna och förbättra arrangemanget inför framtiden. Med om det blir mer cruising handlar om hur ekonomin går ihop.

– Eftersom bidraget från kommunen uteblir nästa år så måste vi komma plus ett par hundratusen för att ens känna att det är dags att börja, säger Fredrik Munkvold.

Hårt arbete, polisanmälan och giftermål – I klippet: Herr och fru Munkvold om den hektiska bilhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet

Mer i ämnet