Foto: Christoffer Söderman/SVT

Sjätteklassare i Sala fick lära sig om sexualbrott på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Asrin Azizi och Ibrahim Anwari på Åkraskolan i Sala fick lära sig om sexualbrott mot barn på nätet under en speciell utbildning.

– De kommer lära sig hur de kan vara uppmärksamma på vad som händer på nätet, hur en förövare agerar och att barnen ska prata med vuxna om det händer något, säger Teija Bervokk, föreläsare på Safe selfie academy.

Med stöd från regionen och länsstyrelsen i länet kommer utbildningen att turnera runt på tio skolor i Västmanland under hösten. Åkraskolan var först ut i länet och där var det barn i mellanstadiet som gick utbildningen.

– Vi ser att sexualbrotten kryper längre ner i åldrarna. Därför behöver vi stärka barnen tidigt för att de inte ska råka illa ut. Det går åt fel håll och det vill vi motverka, säger Caroline Engvall, initiativtagare och huvudlärare.

I klippet kan du höra Asrin och Ibrahim inför utbildningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.