Avliden man hittad i Västerås – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

På Pettersberg i Västerås hittades en avliden man som polisen nu misstänker kan ha blivit mördad. Den man som greps och anhölls för dådet sattes under tisdagen på fri fot. Enligt polisen har misstankarna mot honom försvagats.

Det var under söndagseftermiddagen som en man ringde till polisen och berättade att han hade hittat sin vän avliden i en dennes lägenhet på Pettersberg i Västerås.

– Vi genomförde en stor teknisk undersökning där under gårdagen och vi sökte av bostaden, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Omständigheterna kring den avlidne mannen som är i 50-årsåldern gör att polisen inte kan utesluta mord eller dråp och en förundersökning har inletts.

– Vi inväntar svar från rättsmedicin för att kunna fastställa dödsorsaken, säger Magnus Jansson Klarin.

I bostanden befann sig en man i 35-årsåldern när polisen kom till platsen. Mannen greps och anhölls initialt av åklagare.

Släppt men fortsatt misstänkt

På tisdagen meddelade dock polisen att information som framkommit under utredningen gjort att misstankarna mot mannen försvagats och åklagare beslutat att häva anhållandet.

Han har nu släppts på fri fot men är fortsatt misstänkt och utredningen fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.