Barn påkört av elsparkcykel i smitningsolycka i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett litet barn i femårsåldern blev påkört av en elsparkcykel i området Pettersberg i Västerås på söndagseftermiddagen. Föraren till elsparkcykeln smet från platsen, enligt polisen.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen vid Pettersbergsskolan strax före klockan 14.

– Vi är på plats, och larmet kom in som en olycka med en elsparkcykel. Det visar sig att det är ett barn i femårsåldern som blivit påkört, säger Mathias Rutegård, presstalesperson för polisen i region Mitt.

Barnet fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

– Det ska ha varit en skada på ett ben, säger han.

Föraren till elsparkcykeln fanns inte kvar på platsen när polisen kom dit.

– Vi har inte fått fatt i någon person än. Signalen vi fått är att det handlar om en ungdom, men vi har ingen ålder på personen, säger han.

Talar med vittnen på plats

Polisen fortsätter att tala med vittnen som befunnit sig på platsen, och tittar även på om det finns övervakningskameror i närheten som kan ha fångat något av skeendet.

– Vi uppmanar ju personen som orsakat detta att själv höra av sig till polisen. Om man varit med om något sånt här är det inte så roligt att gå runt med, säger Mathias Rutegård.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, samt grovt olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Elsparkcykeln har tagits i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.