Foto: TT

Bilstöld i Kvicksund visar tjuvarnas nya metod – låser upp den ljudlöst

Uppdaterad
Publicerad

Flera maskerade personer låser ljudlöst upp en svart Mercedes AMG 4-matic utanför en bostad i Kvicksund och rullar lugnt därifrån: Det visar övervakningsfilmen som ägaren lämnat in till polisen.

Natten till måndag stals en bil värd 1,5 miljoner i Kvicksund. Stölden misstänks ha genomförts med hjälp av elektronisk utrustning som kopplats till ägarens nyckel inne i huset eller på annat sätt öppnat bilens låssystem.

Polisen varnar bilägare

– Har du en bil av en dyrare modell kan det vara en poäng att ha nycklarna långt ifrån ytterdörren. Lägg dem gärna i en tät låda längre in i huset så att man inte kan läsa av signalen på håll, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen har inga misstänkta för brottet och är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett bilen eller stölden i Kvicksund.

Så lurar du biltjuven – tre knep från experten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.