Biltrailer i diket utanför Köping – men lugn morgon i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens kraftiga nederbörd och rådande minusgrader har flera olyckor inträffat i länet. Utanför Köping gled en biltrailer med flera lyxbilar i diket.

Men polisen rapporterade på torsdagsmorgonon att läget var lugnt och att inga personer skadats allvarligt i trafiken.

Klockan 02.44 hamnade en biltrailer i diket på länsväg 576 mellan Medåker och Köping. Några av bilarna åkte av trailern när den hamnade i diket. Fler av bilarna var av lyxigare märken och modeller som Corvette, Cadillac och Chevrolet Camaro.

– Vi har fått upp lastbilen, men flera bilar ligger kvar i diket och på gärdet. Vi kommer att ha jobb här några timmar till, berättade Assistancekårens Robert Malmqvist, vid 11-tiden.

Klockan 06.41 körde en 30-årig man in i en skyltvagn, som varnade för vägarbete, på E18 vid Rocklundamotet. Föraren larmade själv SOS och fördes till sjukhus i ambulans med okända skador. Olyckan innebar en begränsad framkomlighet under en kort tid innan bilen kunde bärgas.

Vid 22.30-tiden på onsdagskvällen körde en långtradare i diket och voltade på riksväg 56 söder om Kungsör. Enligt polisen har det läckt aceton från lasten. Bärgningsarbetet pågår under torsdagsmorgonen och innebär att vägen kommer att vara avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.