– Det är jättebeklagligt, vi ska göra allt för att det inte ska upprepas, säger Marie Edling på Säffle kommun om hemtjänstens tvättmiss. Foto: TT

Bråk om tvättid slutade i rätten

Publicerad

Två personer i Sala hamnade i konflikt runt vem som skulle tvätta i den gemensamma tvättstugan. Nu har grälet hanterats av Västmanlands tingsrätt.

Kvinnan och mannen bor i samma trappuppgång och delar därför tvättstuga. Konflikten uppstod då kvinnan en dag råkat lägga in en tvätt under mannens bokade tvättid.

Han ska då ha slagit sönder hennes tvättkorg, puttat in henne i väggen, kallat henne för ”kärringjävel” och skrikit att han skulle slå henne.

Ska betala skadestånd

Efter händelsen har kvinnan känt sig otrygg, haft svårt att sova och varit rädd för att stöta på grannen, också ute på gården. Västmanlands tingsrätt skriver i sin dom att mannen allvarligt kränkt kvinnans integritet och därför ska betala ett skadestånd till henne på 7.000 kronor.

Han döms också att betala 2.500 kronor i böter samt 800 kronor i avgift till brottsofferfonden. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.