Nytt bråk mellan jägare och aktivister under vargjakten

Uppdaterad
Publicerad

Under vad som kom att bli jaktens sista dag, då den sista vargen sköts under torsdagen, hamnade åter jägare och aktivister i bråk med varandra.

Båda parter ringde polisen och anmälde varandra för misshandel och skadegörelse, det uppger polisen.

Det är i nuläget oklart vad som har hänt, men upprinnelsen är bråket mellan jägare, som i Kölstareviret utanför Köping jagat varg under januari, och djuraktivister som anser att jakten inte bör ske.

Licensjakten nu avslutad

Licensjakten har beslutats av Länsstyrelsen i Västmanland och under torsdagen sköts den sista av de sex vargar som tillåtits skjutas.

Två av aktivisterna gick dessutom vilse i skogen under torsdagen och polis, aktivister och jägare sökte gemensamt skogen tills de båda återfanns. Vid 22-tiden under torsdagskvällen hittades en man, född 1997, och en kvinna, född 1998.

Sår i huvudet

Mannen hade en sårskada i huvudet som han uppgav uppkommit efter misshandel av en jägare. Ärendet är anmält, dessutom en anmälan om stöld då aktivisterna menar att deras mobiltelefoner stulits av jägarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.