Foto: Mimmi Sundeberg/SVT

Brandfarlig gas läckte ut på ABB i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En brandfarlig gas läckte ut i en av ABB:s byggnader på Finnslätten i Västerås på onsdagsförmiddagen.

Räddningstjänst och ambulans var på plats, men de kunde avsluta insatsen strax före klockan tolv. Ingen person ska ha kommit till skada.

Larmet om utsläpp av farligt ämne på ABB Maskin kom vid halv tio på onsdagen. Byggnaden utrymdes då. Väl på plats kunde räddningstjänsten konstatera att gasen var brandfarlig. Det var i samband med lackning som gasen ska ha släppts ut.

Räddningstjänsten var på plats med flera styrkor, men kunde avsluta insatsen och lämna platsen strax före klockan tolv. Medarbetarna på ABB kunde då återgå till arbete.

– Vi öppnade upp rökluckorna i taket och körde ut gasen med våra fläktar, säger Gunnar Henriksson, inre befäl på Räddningstjänsten Mälardalen.

Även ambulans var på plats, men ingen person ska ha blivit skadad. Det finns ingen misstanke om brott i samband med utsläppet, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.