Digitala diskussioner i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska det diskuteras digital utveckling och bredband i två dagar på Aros Congress Center. Det är Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens som i år är i Västerås, och redan under tisdagen slogs förra årets publikrekord.

– Det känns roligt att det är så många som kommer hit. Det är ungefär 550 personer här i dag, säger Per Fröling, IT-strateg Västerås stad.

Syftet med konferensen är att människor inom branschen för Svenska stadsnät träffas och diskuterar den digitala utvecklingen, med fokus på bredband.

– Västerås ligger väldigt bra till i digitalisering. Vi har nått långt när det gäller bredbandsinfrastruktur, som bygger på fiber. I tätorten är de flesta fastigheter uppkopplade och vi tar också ansvar för att bygga ut fiberinfrastruktur på landsbygden, säger Fröling.

Varför har man en sådan här konferens?

– Det här är en bra möjlighet för personer att träffas och utbyta erfarenheter. Det i sin tur bidrar till innovation och utveckling, säger Fröling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.