Foto: TT

Bygget av batterifabriken i Västerås kan börja redan i mars

Uppdaterad
Publicerad

Batteritillverkaren Northvolt planerar att sätta spaden i marken för att deras demonstrationsanläggning i Västerås redan i mars 2018.

Under gårdagen hade Sveriges Ingenjörer årsmöte i Västerås och med på mötet fanns representanter från Northvolt men även företagets vd Peter Carlsson som var med på videolänk. Under mötet avslöjade Carlsson att om allt går som planerat kommer företaget att börja bygget av sin demonstrationsanläggning redan i mars 2018, skriver fackförbundstidningen Ingenjören.

150-200 personer ska rekryteras

Även om den större fabriken kommer byggas i Skellefteå så kommer Northvolt under de närmaste 18 månaderna att rekrytera uppemot 200 personer. Västeråsanläggningen kommer även fungera som träningsanläggning för tekniker och operatörer i Skellefteå för att lära sig hur allt funkar innan den riktiga fabriken öppnar.

Batterifabriken Northvolt

Öppnar redan för mer

Demonstrationsanläggningen kommer att ligga bredvid den tomt på Finnslätten där man planerade att den stora batterifabriken skulle byggas innan det blev klart att den hamnar i Skellefteå. Men trots att Northvolt inte behöver all mark som man till en början begärde så har de bett kommunen att hålla på den större tomten ett tag till då man redan nu har planer på att bygga fler fabriker i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet