Petter Westlund under Centerpartiets kongress 2019. Foto: SVT

Centerpartist polisanmäldes för sexchatt med minderåriga – partiet har brutit kontakten

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Centerpolitikern Petter Westlund i Kungsör polisanmäldes för att ha sexchattat med minderåriga.

– Idag fick jag reda på att polisutredningen lagts ned, berättar Elisabet Sannesjö, distriktsordförande för Centerpartiet i Västmanland.

Under tisdagskvällen väljs en efterträdare på en kretsstämma i Kungsör.

Strax innan midsommar uppdagades historien om att Kungsörspolitikern Petter Westlund skulle ha sexchattat med minderåriga, vilket sajten ”Dumpen” avslöjade. Elisabet Sannesjö berättar:

– Petter sa att det här kommer svälla ut och bli något obehagligt. Han berättade för mig att det var ett rollspel där vuxna deltog. Men det är olämpligt att ens tänka tanken att motparten skulle vara minderårig, säger Elisabet Sannesjö.  

Sade upp sig

Petter Westlund, som bland annat var kretsordförande i Centerpartiet i Kungsör, avsade sig alla politiska uppdrag av ”personliga skäl”, berättar Elisabet Sannesjö. Uppgifterna om sexchatt med minderåriga polisanmäldes.

– Idag fick jag veta att polisutredningen lagts ned, säger Elisabet Sannesjö till SVT på tisdagen.

Hon berättar vidare att Petter Westlund kandiderade till kommunfullmäktige i Kungsör och riksdagen, men att hans namn nu tagits bort från alla valblanketter.

– Vi har fått trycka om 640 000 valblanketter, säger Elisabeth Sannesjö.

Har brutit kontakten

När SVT når Elisabet Sannesjö under måndagskvällen befinner hon sig på en kretsstämma i Kungsör, där en ny kretsordförande som efterträder Petter Westlund ska väljas.

Enligt Elisabet Sannesjö har partiet nu brutit kontakten med Petter Westlund.

– Det är ett förkastligt beteende och inget som är förenligt med centerpartiskt politik. Det var hur jäkla fel som helst. Men han har klivit åt sidan och vi har skött det bra. Jag tror inte att det kommer att skada oss som parti, säger Elisabet Sannesjö.

SVT har försökt kontakta Petter Westlund, men han har inte gått att nå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Kungsör

Mer i ämnet