Västerås stadshus. Foto: SVT/Arkiv

Coronaviruset: Västerås stad följer utvecklingen

Publicerad

Under slutet av förra veckan fick rektorer på flera skolor frågor från vårdnadshavare om vad som händer idag när barnen åter är tillbaka efter sportlovet.

Svaret som rektorerna fick från kommunledningen och det som kommunicerades ut till föräldrar var:

– Vi följer smittskyddsläkarens och folkhälsomyndighetens instruktioner, och det innebär att barn och elever som är friska ska vara i verksamheten som vanligt. Det gäller oavsett om man har varit och rest eller inte, säger Maria Lindh verksamhetschef Barn- och utbildningsförvaltningen Västerås stad.

Skolorna är alltså öppna som vanligt. På Västerås stads hemsida finns uppdaterad information vad gäller coronaviruset och hur kommunens skolor och förskolor påverkas.

– Vi fick en del frågor i slutet på förra veckan och vi gick ut med information hur vi hanterar läget via hemsidan och även direkt ut till vårdnadshavare, och nu följer vi noggrant utvecklingen framöver, säger Åsa Lundkvist direktör Barn- och utbildningsförvaltningen Västerås stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.