Förödelsen var stor efter branden i Önstaskolans gymnastiksal. Foto: Melker Blomberg

Dagen efter Önstabranden

Uppdaterad
Publicerad

Önstaskolans gymnastiksal brann ner till grunden igår och polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd. Idag avslutades räddningsarbetet och de som evakuerades är tillbaka hemma igen.

– Vi fick evakuera och fick inte bo kvar under natten för röken, säger Abdurahim Aslan som bor precis bredvid Önstaskolans gymnastiksal.

Men det var inte bara de som bodde precis vid skolan som påverkades starkt av branden.

Önstabranden

– Jag gick alla mina nio år i grundskolan här och har lite hatkärlek till den här platsen men att det skulle bli så här hade man aldrig tänkt sig, säger Linus Andreasson.

Fortsatta avspärrningar

Nu är räddningsinsatsen över efter gårdagens brand som totalförstörde gymnastiksalen och ärendet är nu hos polisen som har startat en förundersökning.

Förutom att söka vittnen hoppas polisen på att kunna genomföra en teknisk undersökning i den nedbrunna gymnastiksalen imorgon.

Tills den är gjord är området avspärrat och bevakas för att ingen ska ta sig in på området. 

– Mina barn har använt gymnastiksalen och det här är ofattbart, säger Pernilla Häggkvist som bor i närheten.

Skolan kommer vara igång igen efter påsklovet men eleverna får räkna med att mycket av idrottsundervisningen kommer ske utomhus.

Sara Eggan var en av många upprörda i Önsta idag.

– Min femårige son går på gympa ibland i gymnastiksalen och han blev inte glad när jag berättade och han sa: Va har jag ingen gympasal?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Önstabranden

Mer i ämnet