Foto: SVT

Dämpad stämning på Surahammars bruk

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen inleddes förhandlingar mellan facket och arbetgivare på Surahammars bruk. Det efter gårdagens besked om att företaget kommer att genomföra en omstrukturering, som gör att 60 anställda riskerar att bli uppsagda.

– Stämningen är ju inte på topp. Många är oroliga för hur det blir med jobben, säger Harald Razpotnik, facklig representant från Unionen, på Surahammars bruk. 

Idag finns 116 anställda på Surahammars bruk AB, som tillhör konscernen Tata Steel. Företaget tillverkar elektroplåt och enligt Cogent Power, ett dotterbolag till Tata Steel genomförs omstruktureringen för att skapa en hållbar och konkurrenskraftig verksamhet.

Exakt hur många och vilka som får gå vet man först efter förhandlingarna med facket, som inleddes på onsdagen.

– Det är en process som kan ta tid. Men vi kommer ju jobba för att försöka minimera antalet anställda som måste gå, säger Harald Razpotnik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.