Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när de första jättebalkarna till den nya E18-bron lyftes på plats. Foto: Robert Gustavsson

Här lyfts jättebalkarna på plats – viktig pusselbit för nya E18

Uppdaterad
Publicerad

66 meter långa och 30 ton tunga. Under tisdagsförmiddagen lyftes de första stålbalkarna till den nya bron över Kolbäcksån på plats.

E18 mellan trafikplatserna Sörstafors och Eriksberg är avstängd under dagtid i två dagar, 5 och 6 december, i västgående riktning.

Anledningen är att Trafikverket just nu utför vad de själva kallar för ett mycket viktigt moment i bygget av den nya bron över Kolbäcksån i höjd med Hallstahammar.

Under tisdagsförmiddagen hjälptes två kranbilar åt att lyfta de första 66 meter långa och 30 ton tunga stålbalkarna, som utgör själva grunden till den nya bron, på plats.

– Det är en stor del i projektet att få dem på plats, så att vi kan börja bygga över ytan och få en färdig bro över Kolbäcksån. Nu känns det bra i magen, säger Christer Jansson, biträdande projektledare på Trafikverket, efter att de första stålbalkarna lyfts på plats.

Klar i februari

Målet är att den nya bron ska vara färdigbyggd till i början av februari 2024.

Hela vägbygget väntas vara klart 2025. Då kommer hela E18 mellan Stockholm och Örebro att vara 2+2-väg.

I klippet: Här lyfts de första jättebalkarna på plats – viktig pusselbit för nya E18.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.