Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Att projektet Naturnära jobb finns betyder mycket för länsstyrelsen enligt Niclas Bergius. Här honom berätta mer om på vilket sätt projektet underlättar för dem i klippet. Foto: Caroline Slotte / SVT

“Det här är sådant som vi inte har tid och pengar till annars”

Publicerad

De jobb som utförs i projektet naturnära jobb fördelar länsstyrelsen ut. Bakom de jobb som görs finns en tanke från länsstyrelsens sida. Tillgängligheten ska ökas i naturreservaten och naturen ska gynnas.

Den senaste tiden har deltagarna befunnit sig i den blöta skogen på Virsboåsen. Där har de släpat virke och byggt en spång som är cirka 300 meter lång. 

– Det här projektet är jätteviktigt. Det är sådant som vi inte har tid och pengar till annars, berättar Niclas Bergius, naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen Västmanland. 

Virsboåsen är ett nytt projekt och inom kort kommer det komma upp skyltar för att folk ska hitta dit och även bänkar så besökarna kan njuta av naturen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer