Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bild från övervakningsfilm från villan. Foto: Polisen

Bröt sig in i villa och sköt pappa i benet framför barnen i Västerås – 17-åringar döms till sluten ungdomsvård

Uppdaterad
Publicerad

Två 17-åringar som brutalt sköt en pappa inför hans barn under ett rånförsök på Skälby i Västerås i april döms till sluten ungdomsvård i ett år och tre månader respektive ett år och sex månader.

Vid 22-tiden på lördagskvällen den 23 april larmades polisen till en bostad på Skälby där en man skottskadats under ett rånförsök.

Två maskerade 17-åringar hade försökt tvinga till sig värdesaker med hjälp av ett skarpladdat vapen. I övervakningsfilmen från villan hörs hur pappan säger: ”Jag har barn här”. På övervakningsfilmen utbrister även en av de maskerade männen ”Skjut han, skjut han”.

17-åringarna nekar till brott

Männen åtalades för försök till grovt rån och grovt vapenbrott i augusti.

På måndagen föll så domen för det synnerligen råa brottet. Den ena pojken döms till  sluten ungdomsvård i ett år och sex månader för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Den andre döms till sluten ungdomsvård för försök till grovt rån i ett år och tre månader

Utöver det ska de båda betala skadestånd. Båda 17-åringarna har nekat till att ha utfört gärningarna, och bestritt ansvar för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.