Fagersta kommun lägger 60 000 kronor på att utrusta alla sina idrottshallar med hjärtstartare. Foto: Henrik Holmberg / TT

E-förslag ledde till hjärtstartare i varje idrottshall i Fagersta

Publicerad

Numer har alla idrottshallar i Fagersta en egen hjärtstartare. Det efter ett e-förslag som lämnades till kommunen.

– Vi tyckte e-förslaget var bra och såg att vi hade utrymme i budgeten för det här, säger Lena Sundholm, kultur- och fritidschef i Fagersta.

Ungefär 60 000 kronor kostade de fyra hjärtstartarna som nu har placerats ut på Alfahallen, Mariahallen, Per Olshallen och Risbrohallen.

– Hallarna utnyttjas nästan dygnet runt: på dagtid av skolorna, på kvällstid av olika idrottsföreningar. Vi vet att olyckor inträffar i idrottssammanhang så det känns viktigt, säger Lena Sundholm.

Intill varje hjärtstartare finns information om hur den används. Kommunen har också publicerat instruktioner till hjärtstartarna på sina informationskanaler.

Fagerstahallen har redan två hjärtstartare, en utanför receptionen och en i simhallen, så nu har samtliga idrottshallar i Fagersta hjärtstartare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.