• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Melker Blomberg / SVT

Efter industribranden – domstolen kräver Cassandra Oil på bevis

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det exakt ett år sedan den stora industribranden i Västerås, men tvisten mellan Cassandra Oil och Länsförsäkringar Bergslagen är fortfarande inte avgjord.

Det var den 28 maj 2017 som en industrilokal i Västerås tillhörande Cassandra Oil började brinna.

Cassandra Oil har stämt Länsförsäkringar Bergslagen på 40 miljoner kronor, men försäkringsbolaget har vägrat att betala. Länsförsäkringar hävdar nämligen att det experiment som orsakade branden ska ha åsidosatt gällande lagar, förordningar och föreskrifter.

På måndagen beslutade Västmanlands tingsrätt att Cassandra Oil måste skicka in fler handlingar om vilka tillstånd företaget hade när branden bröt ut ifjol. Kopiorna ska vara tingsrätten tillhanda om senast två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.