Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Audrey Erath och Jenny Berggren/SVT

Efter maktskiftet i Skinnskatteberg – L går i opposition: ”Olyckligt”

Publicerad

I början av november meddelade partierna det nya majoritetstyret mellan SD, L, M och C – ett styre som nu upplöses efter det att L väljer att gå i opposition i samtidigt som M valt att hoppa av sin samverkan.

Innan valet skrev partierna till invånarna i Skinnskatteberg att de var redo för ett maktskifte i kommunen, men knappt två månader senare efter det att det nya styret presenterats så finns det alltså inte längre kvar.

– Det är olyckligt att vi inte fått ihop det på ett bra och positivt sätt så att vi kan arbeta stabilt och lägga en bra grund, säger Gabriel Andersson (L).

L går i opposition

Liberalerna har därför valt att gå i opposition för att kunna fortsätta driva sina egna frågor under kommande mandatperiod. På måndagskvällen kommer även årets sista kommunfullmäktige äga rum.

– Vi hoppas att vi ikväll kommer få svar på våra frågor och att vi har namn på alla positioner, samt att kommunens politiska organisation kan arbeta framåt, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.