189 anställda på Manpower i Köping mister jobbet

Publicerad

189 anställda på bemanningsföretaget Manpowers kontor i Köping mister sina jobb. Det står klart efter att förhandlingar med facket avslutats. Medarbetarna får besked den här veckan.

– Det är förstås jättetråkigt att det blivit i den här omfattningen. Det är många som är oroliga, säger Johan Nilsson, ombudsman på IF Metall Mälardalen.

Det handlar om 119 fastanställda och ett 70-tal visstidsanställda, enligt Nilsson.

Orsaken är framförallt att Volvo Powertrain inte behöver lika mycket inhyrd arbetskraft längre. Något Bärgslagsbladet/Arboga Tidning var först med att rapportera i samband med varslet för tre veckor sedan.

– Igår och idag informerar vi nu våra medlemmar bland annat om att skriva in sig på arbetsförmedlingen, hur inkomstförsäkringen och a-kassan fungerar, säger Johan Nilsson.

Manpower: ”Kommer prioritera dem”

Hélène Belin, kommunikationschef på Manpower group bekräftar att neddragningen omfattar 189 personer i Köping, Arboga och Kungsör som tillhör deras Köpingkontor. Och att anledningen är minskad efterfrågan på kollektivanställda i området.

– Vi ser en inbromsning i industrin i det här området, från en väldigt hög produktionstakt. Däremot ser vi inte någon minskad efterfrågan på tjänstemän i området, skriver hon i en kommentar till SVT.

– Det är väldigt tråkigt att skiljas från dessa skickliga konsulter. Vi kommer naturligtvis att prioritera dem om det dyker upp nya jobbmöjligheter hos oss här eller på andra orter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer