En varg sågs utanför Brattebergsskolan i Arboga och fångades på bild. Foto: Privat

Elever hålls inomhus – varg sågs vid Brattbergsskolan i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

När förskolläraren Lars Larsson satt och spelade spel med barnen på Brattbergsskolan i Arboga såg han ett djur passera skolgården. Hans första tanke var att det var en hund men när inga ägare syntes till insåg han att det var en varg.

– Det blev lite puls och barnen rusade mot fönstret. Många tycker det är spännande, säger han.

Efter vargobservationen under onsdagsmorgonen kontaktade Lars Larsson rektor, polis och länsstyrelsen och åtgärder vidtogs. Bland annat beslutades att all verksamhet hålls inomhus under onsdagen som en försiktighetsåtgärd.

Dagens samtalsämne bland personal och barnen har varit vargen.

– Vi har pratat om vargen, vad den äter och att det är unikt att få se en varg ute i naturen, berättar Lars Larsson.

Efter händelsen har kommunen varit i kontakt med polis samt länsstyrelsen, som skickat ut besiktningspersonal som ska undersöka observationen på plats.

På Brattbergsskolan går elever från förskoeklass till och med årskurs tre. Vårdnadshavare har informerats om händelsen, och hämtning samt lämning sker som vanligt.

Länsstyrelsen: ”En slump att den hamnat där”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.