Man död efter fallskärmsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Innan 10-tiden på lördagen beordrades polis till Johannisbergs flygplats med anledning av en fallskärmsolycka. En man i 45-årsåldern fördes till sjukhus men avled senare av sina skador.

Strax innan 10-tiden larmades polis och ambulans till Johannisbergs flygplats i Västerås på grund av en fallskärmsolycka. Det meddelade polisen på sin hemsida.

– HLR pågick på plats, men han fördes till sjukhus med ambulans för fortsatt vård. Några timmar senare konstaterades han vara avliden, säger Johan Näslund, RLC-befäl polisregion Mitt.

Olyckan utreds

Svenska Fallskärmsförbundet skriver på sin hemsida, att det de vet i nuläget är att den mycket erfarna hopparen fick en felfunktion på sin huvudfallskärm. Reservfallskärmen aktiverades men hann inte få tillräcklig bäring innan hopparen slog i marken.

”En utredning av olyckan har påbörjats. Våra varmaste tankar går till hopparens anhöriga”, skriver förbundet på sin hemsida.

Mannen som omkom var i 45-årsåldern, och var skriven i Stockholm enligt P4 Västmanland. Anhöriga har underrättats. Polisen misstänker inget brott.

Aros fallskärmsklubb, som är klubben som mannen hoppade med, svarar att de ej kommer att prata med media om det som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.