På torsdagskvällen skottskadades en ung man i Västerås och fördes till sjukhus. Arkivbild. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Ung man skjuten vid matbutik i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts på torsdagskvällen utanför en livsmedelsbutik på Bäckby i Västerås. Mannen fick hjälp av privatpersoner att ta sig till sjukhus, men kunde senare åka hem.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på torsdagskvällen efter det att flera personer larmade polisen om att de hört höga smällar.

Enligt polisen var den skadade en man 20-årsåldern. Mannen fick hjälp av privatpersoner att ta sig till sjukhuset. Den skjutne mannen fick lindriga skador och kunde senare under kvällen lämna sjukhuset.

Ingen gripen

Ett stort område spärrades av på torsdagskvällen och under fredagsförmiddagen var fortfarande ingen gripen misstänkt för skjutningen.

Polisen kommer under dagen fortsätta med bland annat med förhör och att analysera den information som inhämtades under natten och morgonen.

Händelsen utreds i nuläget som mordförsök.

Flera skjutningar på kort tid

Den senaste tiden har flera skjutningar ägt rum i området, en så sent som i förra veckan den 23 maj.

– Självklart tittar vi på om det finns någon koppling mellan händelserna under vårt utredningsarbete, men i det här fallet så vet vi inte om det rör sig om enskilda händelser eller inte, säger Pelle Vamstad, presstalesperson vid polisen i region Mitt.

Kommer ni stärka bemanningen i området?

– Ja det kommer vi göra och det är en del i vårt arbete att agera trygghetsskapande. Vilket innebär rent fysiskt att vara på plats och synas i högre utsträckning, säger Pelle Vamstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.