En död efter lägenhetsbrand i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Rökdykare gick in i en lägenhet i Västerås efter att SOS fått larm om rök i trapphuset på lördagskvällen. I lägenheten fanns en äldre man som fick föras till sjukhus. Under söndagsmorgonen bekräftar polisen att personen har avlidit.

Det var klockan 18.39 på lördagen som SOS-alarm fick samtal om ett rökfyllt trapphus i centrala Västerås.

– Vi ryckte ut till platsen och gick in i en lägenhet på våning tre med rökdykare, säger Kim Hellberg, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

En man i 80-årsåldern anträffades i lägenheten och fördes till sjukhus. Några timmar senare rapporterade polisen vid RLC Mitt att han inte längre är vid liv. Anhöriga är underrättade.

Mindre brand

Övriga boende i huset kunde ganska snabbt återvända till sina lägenheter.

– Det var inte någon stor brand, förklarar Räddningstjänstens ledningsbefäl Tobias Åkesson, det var rökutvecklingen som gjorde att det blev det här tragiska utfallet.

Utesluter inte brott

Polisen kan i nuläget inte utesluta brott. En förundersökning gällande mord och mordbrand har inletts och platsen är avspärrad och en teknisk undersökning ska göras i närtid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.