Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person har gripits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse efter en explosion i ett lägenhetshus i Västerås. Foto: SVT

Explosion i lägenhet i Västerås – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter en explosion i en lägenhet på Skiljebo i Västerås. Samma man är också skäligen misstänkt för att ha orsakat explosionen.

Enligt Region Västmanland är mannen allvarligt skadad, men läget är stabilt. Brottsrubriceringen är för närvarande allmänfarlig ödeläggelse. Mannen är fortfarande nedsövd och har därför inte kunnat höras av polisen, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Utredningen pågår med framförallt tekniska undersökningar av platsen.

Explosion på Skiljebo

– Vad som har orsakat explosionen är i nuläget oklart. En person har skadats i samband med explosionen och förts till sjukhus, säger Daniel Vinge, befäl vid polisens regionledningscentral till SVT.

Lägenheten är avspärrad

Nationella bombskyddet är på plats i Västerås för att se om det finns ytterligare föremål som är farliga i lägenheten.

– De ska delvis försöka få en uppfattning om vad som hänt och se om det finns något mer som kan explodera, säger Daniel Vinge.

Till en början kunde de andra boende i huset stanna kvar i sina lägenheter men strax innan klockan 11 togs beslutet att utrymma byggnaden efter att polisen gjort fynd i lägenheten. Cirka 50 personer berörs av utrymmningen enligt polisen.

– Vi tar det säkra före det osäkra, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

Vid 16-tiden meddelade polisen att avspärrningarna hävts och boende kunnat återvända till sina lägenheter.

Hör grannar om explosionen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag vaknade inte av smällen. Jag sov igenom det på något konstigt sätt, säger grannen Tilde Lindvall Hellin. Foto: Olle Strandberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion på Skiljebo

Mer i ämnet