Foto: SVT

Fagersta kommun vill att polisen betalar väktarräkning

Uppdaterad
Publicerad

Sedan en tid tillbaka har Fagersta kommun anlitat väktare för att polisen inte har resurser eller tid till att vara där. Nu kommer kommunen skicka en väktarräkning till polismyndigheten, uppger P4 Västmanland.

Kommunen betalar en halv miljon kronor för väktarna, meddelar P4 Västmanland. Men det är oklart om polisen kommer att betala den väktarräkningen.

Polisområdeschef Robert Wallén menar att det är ett bra initiativ av Fagersta med väktare men att de inte har diskuterat någon finansiering kring det.

Robert Wallén, polisområdeschef Västmanland. Foto: Polisen

– Problemet i Västmanland är att det har varit många grova brott som vi har fått lov att prioritera och det finns det nog förståelse för. Vi använder de medarbetare och medel vi har så egentligen har vi inget överskott när det gäller våra resurser, säger Robert Wallén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.