Intresset för det lokala ökar märker gårdsbutikägaren Håkan Bjernhagen. Hör mer i klippet. Foto: Amanda Hemberg Lind/SVT

Fler kunder hittar till Håkans lilla gårdsbutik utanför Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Intresset att driva sin egen gårdsbutik ökar och fler hemestrare hittade denna sommar till den lokala butiken. Håkan Bjernhagen öppnade för fem år sedan en liten gårdsbutik utanför Arboga och coronaåret har inneburit fler kunder.

I ett av husen på gården ett par mil söder om Arboga säljer Håkan Bjernhagen bland annat marmelader, knäckebröd och olika såser.

Det här året kom det inte bara fler kunder utan de dök också upp tidigare, redan i april. En coronaeffekt tror Håkan Bernhagen eftersom många velat utforska saker i sina hemmakvarter och därmed upptäckt det lokala.

– Man har inte så mycket annat att göra. Folk vill komma ut och se sig omkring men har inte kunnat åka långt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.