Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera elever ska försöka läsa upp betygen på sommarskola i Arboga Foto: Christoffer Söderman/SVT

Fler elever ska försöka läsa upp betygen på sommarskola i Arboga

Uppdaterad
Publicerad

Skolverket varnar för att det finns en risk att elever inte får de kunskaper de skulle fått annars under pandemin. Nu på sommarlovet erbjuder bland annat Arboga lovskola under sommaren för dem som behöver plugga ikapp.

– I år är det fler som ska gå än tidigare. Speciellt åttor, säger Linnea Gerlström rektor på Stureskolan.

Nytt för i år i Arboga är att lovskolan organiseras så att elever både från Gäddgårdsskolan och Stureskolan kommer att studera tillsammans.

– Eleverna kommer kunna möta nya lärare som kan förklara på nya sätt. Vi kommer även ha studie- och yrkesvägledare, ungdomskoordinator och speciallärare där för kunna stärka upp så att alla elever får bra förutsättningar för att nå målen, säger Linnea Gerlström.

Eleverna har individuella scheman och undervisningen sker i mindre grupper än i vanliga fall. Läraren Monica Nilsson anser att tydliga mål är A och O för att eleverna ska lyckas.

– Förarbetet är viktigt så läraren vet vilken nivå den ska lägga sig på direkt när eleven kommer och sen så är det jätteviktig att tydliggöra vilka mål eleven har för lovskolan, säger Monica Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer