19-åringen greps med en k-pist i ryggsäcken kort efter att skottlossningen ägde rum. Foto: Polisens förundersökning

Flera skott sköts mot dörr i Västerås – 19-åring åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring misstänks ha avlossat sju skott med en k-pist mot en ytterdörr på Skallberget i Västerås. Nu åtalas han misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Det var i början av mars som polisen fick in larm om en skottlossning på Skallberget. När polisen kom till platsen fanns ett flertal skotthål i trappuppgången och i portdörren till flerfamiljshuset. Platsen spärrades av och polisen sökte av området med hjälp av hund.

Nu åtalas alltså en 19-åring misstänkt för att ha avlossat vapnet. Enligt åklagaren har 19-åringen utsatt flera personer för livsfara genom att skjuta mot ytterdörren. I nära anslutning till ytterdörren finns även balkonger och lägenhetsfönster.

19-åringen åtalas också för grov skadegörelse. Enligt åtalet kostade skadorna på dörren och trapphuset drygt 17 000 kronor. Han nekar till brott.

Se bilder efter skottlossningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett flertal skotthål i trappuppgången och i portdörren till ett flerfamiljshus i Västerås. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.