Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Följ med upp på Anundshög – Sveriges största gravhög

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren kan besökare delta i guidade turer och få veta mer om ett av Sveriges främsta fornlämningsområden vid Anundshög.

– Det är en otroligt spännande och monumental plats som byggdes upp under järnåldern, säger Anundshögs besöksmålsansvariga Sara Hagström Yamamoto.

Sara förklarar att de som deltar i turen blir imponerade av hur mycket de kan lära sig under en timme av guidning.

– Många vill uppleva platsen eftersom det är en fin plats, med fin natur. Man åker hit för att kanske ha en picknick, men så har man också möjlighet att vara med på en guidad tur och lära sig om Anundshögs spännande historia.  

Första besöket vid Anundshög  

För syskonen Lukas och Emily Johanson från Enköping var det första besöket. De är på semester och tycker att det är en jättefin plats.

– Vi har det mysigt, har ätit med familjen och kommer att gå och kolla runt. Det är ett roligt ställe att umgås på med vänner, säger Emily.

De guidade turerna började i juni och pågår till slutet av augusti. Utländska turister kan även få turen på engelska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.