”Förhållandevis lugnt Power Meet”

Uppdaterad
Publicerad

Årets upplaga av Västerås stora sommarevenemang Power Meet är nu över. En sammanfattning av evenemanget visar att det har varit många människor i rörelse och att få allvarliga händelser har rapporterats.

– Det har varit en väldigt trevlig stämning och även i år har det kommit många människor och bilar. Vi uppskattar att cirka 70 000 personer har besökt evenemanget, säger Peter Jonsson, biträdande kommenderingschef för Power Meet.

Många berusade

Under helgen har Polisen omhändertagit 148 berusade personer.

Power Meet 2013

– Vi har arbetat med tidiga ingripanden för att förebygga ordningsstörningar och bråk. Den stora publiken har skött sig på ett bra sätt. Visst har vi gjort ett antal ingripande i det förebyggande arbetet, men på det stora hela har det varit få allvarliga händelser, säger han och fortsätter;

– Vi har ett väl inarbetat samarbete med arrangören och andra samverkanspartners och det ger oss förutsättningar för att arrangemanget ska kunna genomföras på ett bra sätt.

Förutom den allmänna ordningen, har ungdomars alkoholdrickande och trafiksäkerheten varit Polisens prioriterade områden. Under evenemanget har 15 misstänkta rattfylleribrott rapporterats, 9 fall av misshandel, ingen person skadades dock allvarligt, samt en anmäld våldtäkt. Dessa uppgifter är preliminära och kan komma att ändras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Power Meet 2013

Mer i ämnet