Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagens pannkakor smakade lite extra gott, när Leif Åhs fick höra om nya förslaget. Foto: Audrey Erath/SVT

Förslaget: Helgöppna Resedans matsal i Norberg igen

Publicerad

Tidigare har trygghetsboendet Resedans matsal i Norberg haft öppet året om. Men för två år sedan togs ett politiskt beslut att hålla stängt på helgerna för att spara pengar. Nu svänger det politiska styret och tar med en återöppning i budgetförslaget.

– Ensamheten är stor bland våra äldre och vi behöver ha fler mötesplatser där de kan träffas, säger Johanna Odö (S), kommunalråd.

Matsalen stängde helt i samband med pandemin och återöppnades sedan, men inte på helgerna, av ekonomiska skäl. Kommunen har egentligen inget ansvar att servera mat på trygghetsboendet, men S och V väljer nu att avsätta 700 000 kronor årligen i sitt budgetförslag för 2023-2025 för att kunna hålla helgöppet igen.

– I dialog med invånarna så hör vi att det här är ett viktigt ställe för dem att kunna träffas och umgås på. Så det är helt enkelt påtryckning, men också önskemål från våra invånare och väljare att matsalen ska vara öppen på helgerna. Och då får vi se till att det blir så, vi är tillsatta för att göra norbergarna nöjda, säger Johanna Odö (S).

Budgetförslaget är framarbetat av S och V sedan tidigare och läggs fram gemensamt trots att Vänsterpartiet valt att gå i opposition under den här mandatperioden.

På måndag ska kommunfullmäktige fatta beslut om budgetförslaget.

I klippet: ”Nu slipper vi vara ensamma” – Leif och Lillevor reagerar på förslaget att helgöppna Resedan igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.