Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inte så stor efterfrågan på trappor just för tillfället” – därför varslar trapptillverkaren Forssells 41 tjänster. Foto: Audrey Erath/SVT

Forssellstrappan i Norberg varslar – halva personalstyrkan kan försvinna

Uppdaterad
Publicerad

Världslägets negativa effekter på bostadsbyggandet i Sverige gör att storföretaget Strängbetong varslar personal över hela landet. Det får konsekvenser för trapptillverkaren Forssells i Norberg som ägs av Strängbetong – där riskerar nu halva personalstyrkan att försvinna.

– Ett tufft besked att gå ut med. Alla anställda berörs ju emotionellt av det här, säger Martin Strand, fabrikschef.

I måndags fick personalen beskedet att 41 tjänster riskerar att försvinna hos trapptillverkaren, det var Fagersta-Posten först med att rapportera. Anställda både på tjänstemanna- och kollektivsidan berörs och inom kort ska förhandlingar med fackförbunden Unionen och IF Metall inledas.

– Det är tungt. Det är mycket ovisshet i och med att förhandlingarna ännu inte börjat, så det är inte en normal dag på jobbet just nu, säger Martin Strand, fabrikschef.

Hur ser du på risken att varsla halva personalstyrkan om läget vänder längre fram?  

– Det är en jätterisk, framförallt att få kvar en konkurrenskraftiga organisation om vi skulle bli tvungna att verkställa det här varslet.

Ni är ju en av kommunens största arbetsgivare – vad får det för konsekvenser för Norberg?

– Det är klart att det kommer få stora konsekvenser för bygden. Här jobbar ju många från Norberg och från kranskommunerna, så det kommer få stora effekter om det här varslet träder i kraft.

I klippet: ”Inte så stor efterfrågan på trappor just för tillfället” – därför varslar trapptillverkaren Forssells 41 tjänster. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer