Se musikvideon till Frondas låt ”I staden där vi bor” Foto: Stefan Stendal /ur videon

Hemlöshetens verklighet i ny musikvideo – Fronda och Stadsmissionen i samarbete

Uppdaterad
Publicerad

I västeråsartisten Frondas nya låt och musikvideo skildras det som är verklighet för några av samhällets många hemlösa. Videon är ett samarbete med Västerås stadsmission och ska belysa problematiken på ett nytt sätt. – En enkel sak kan göra att man hamnar i hemlöshet, säger stadsmissionens Rickard Salzman.

Minst 33 000 människor i Sverige uppskattas idag leva i hemlöshet, omkring 700 av dem i Västerås.

Det enligt Socialstyrelsens statistik för 2017.

I västeråsartisten Sebastian Frondas nya musikvideo medverkar några av dem och delar med sig av sin verklighet ute på Västerås gator.

Artistens initiativ

Videon till låten ”I staden där vi bor” och samarbetet kom till på Frondas initiativ, berättar Rickard Salzman på Västerås stadsmission.

Rickard Salzman, Västerås stadsmission Foto: Melker Blomberg/SVT

– Fronda kom till oss och så sa han att han gjort en låt där texten handlade om den samhällsfråga som vi jobbar med om dagarna. Så han frågade helt enkelt hur han kunde hjälpa till och vad han som artist kunde bidra med för att föra vår fråga framåt.

– Vi spånade lite och kom fram till den här musikvideon, säger han.

Se delar av musikvideon och hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.