• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Bilträff med uppemot 300 unga i Västerås – polis fick ingripa

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ingrep mot flera personer när 250-300 unga möttes upp i sina fordon på Stenby i Västerås under fredagskvällen och natten mot lördagen.

Ett flertal polispatruller jobbade med att skingra deltagarna och stävja fylleri.

– Det har tagit mycket av våra resurser under kvällen och natten, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC Mitt (polisregionens kommunikationscentral).

Poliserna på plats räknade till ett 100-tal fordon och uppskattningsvis 250-300 unga var på platsen. Flera personer avvisades från platsen och flera har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

En anmälan om våld mot tjänsteman är upptagen efter att en man i 20-årsåldern ska ha slagit en polis i samband med ett gripande. Två anmälningar om blåljussabotage förekommer också, då personer ska ha hindrat polisen från att ingripa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.