Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liam Fänqvist och Love Holmberg Arvidsson tackar Thomas från VästeråsIrsta HF efter första träffen i den nya handbollssatsningen i Västerås. Se hur det var i klippet här. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Glädje för alla när parahandboll startades upp i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nu satsas det på parahandboll i Västerås. Ett tiotal barn, unga och vuxna med olika intellektuella funktionsnedsättningar hakade på första träningen och glädjen gick inte att ta miste på.

– Det är första gången jag kört det här, men det var kul, säger Liam Fänqvist som är en av deltagarna.

Liknande projekt finns runt om i landet, och VästeråsIrsta HF har bland annat kollat på hur man jobbar i Arboga och Enköping.

– Vi har hållit på länge för att få igång det här, och att nu få starta upp känns fantastiskt, säger Ulf Andersson i VästeråsIrsta HF.

Tanken är att man ska ha fem prova-på tillfällen nu under vintern och våren. Och målet är att kunna ha en ordinarie verksamhet till hösten. Efter träningen gavs det mycket tummar upp, high-fives och kramar.

– Bra gäng, mycket trevliga, säger Robin Suojanen, en av deltagarna som gärna återkommer fler gånger.

Love Holmberg Arvidsson kramar om Helena, en av ledarna från VästeråsIrsta HF efter träningen. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.