Roger Haddad (L), Morgan Johansson (S) och Tomas Tobé (M) vill alla se säkrare rättslig prövning för barn. Foto: TT

Politiker fördömer attacken mot polisbefälet

Uppdaterad
Publicerad

Skotten mot ett polisbefäls villa i Västerås fördöms från politiskt håll. ”Detta är ett avskyvärt angrepp på rättsväsendet”, skriver justitieminister Morgan Johansson (S) i en kommentar.

Roger Haddad (L), rättspolitisk talesperson och riksdagsledamot för Västmanland

Roger Haddad (L) Foto: TT

– Västerås har drabbats hårt senaste tiden av grova brott, skjutningar och nu denna attack mot en bostad som tillhör en polis. Samtidigt har vi allt färre polisiära resurser och närvaron i yttre tjänst har försämrat, regeringen måste agera här, säger Roger Haddad.

Morgan Johansson (S), justitieminister

Morgan Johansson (S) Foto: TT

”Detta är ett avskyvärt angrepp på rättsväsendet. Den utsatta familjen måste nu få det stöd som de behöver, och alla tillgängliga resurser måste sättas in för att spåra upp och gripa gärningsmännen. Att bekämpa den systemhotande organiserade brottsligheten är den viktigaste kriminalpolitiska uppgiften nu”, säger Morgan Johansson i ett skriftligt uttalande.

Tomas Tobé (M), rättpolitisk talesperson och ordförande i justitieutskottet

Tomas Tobé (M) Foto: SVT

– Vi måste skärpa vapenlagarna och dubbla straffen för gängkriminalitet. Polisen måste också få ett ökat stöd än vad de har i dag. Vi måste få politiska förändringar som visar att vi står upp för svenska poliser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.