Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Padeln är här för att stanna och den kommer bli större” säger Kenny Källström hallchef för United Padel i Västerås. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Tufft läget för många padelhallar i Västerås: ”Måste tänka nytt för att locka spelare”

Uppdaterad
Publicerad

Från nästan fullbokat till att padelhallar i Västerås nästan ekar tomma stora delar av dygnen. Men trots en väsentligt lägre beläggning jämfört med under pandemin ser arrangörerna positivt på framtiden.

– Padeln som sport är på framfart, men just nu är vi i ett ganska tufft läge där det öppnat mycket nya banor på kort tid, säger Kenny Källström hallchef för United Padel i Västerås.

Aktörerna som SVT Västmanland Västmanland pratat med säger alla att bokningarna i nuläget ligger på runt 20–30 procent. Under pandemin kunde beläggningen ligga på över 80 procent.

– Då var det fullt nästan dygnet runt kändes det som, säger Kenny Källström.

Överetablering

– Det känns som att det är en överetablering av hallar i Västerås, men det ser likadant ut i hela landet, säger Malin Andersson, utvecklingsansvarig på Every Padel.

I Västerås startade flera nya hallar precis innan och under pandemin. Det finns en hög medvetenhet inom padelföretagen vi talat med att det finns många hallar i Västerås numera och att beläggningar så som det såg ut under pandemin inte hör till det normala.

– Vi inom branschen är livrädda för överetablering. Vi vet ju att de allra flesta som utövar sin idrott gör det på kvällstid mellan 17 och 21, och för att driva detta måste man tycka om idrott, säger Malin Andersson.

I klippet berättar Kenny Källström hur han tror att padelhallarna måste tänka nytt för att locka spelare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer