Foto: Robert Gustavsson/SVT

Kan du lösa sommarkluringarna?

Publicerad

När det är sommar och semestertider kan det vara lätt att mobilen åker fram när vi umgås. Då hamnar du i mobilen istället för hos dina vänner. Fredrik ”Filiokus” Cattani har en lösning på det: Sommarkluringar.

– Det är så lätt att lira fram mobilen när det blir lugnt och man inte vet vad man ska prata om. Jag tycker man ska umgås i stället, kanske skapa kluringar, minnen tillsammans. Jag har många fina minen från när jag var liten, säger Fredrik ”Filiokus” Cattani.

Genom att flytta en av tändstickorna kan du bilda en fyrkant. Hur gör du? Svaret hittar du längst ner i artikeln. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Trick med tändstickor

Fredrik berättar om sin farfar Lage som la ut fyra tändstickor, som ett plustecken. En tändsticka skulle flyttas så att det blev en fyrkant. Tillsynes omöjligt, men givetvis med en smart lösning.

– Alla har någon liten kluring som dom kan, något trick. Sen börjar man samtala kring det i stället, säger han.

Vill du lära dig hur man gör en kluring? Missa inte klippet ovan i så fall, där Fredrik bjuder på en alldeles exklusiv kluring för dig.

Svar: Dra den röda tändstickan en liten bit åt vänster, så skapas en fyrkant i mitten mellan samtliga fyra tändstickor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.