Foto: Melker Blomberg /SVT

Här är avdelningen på sjukhuset i Köping som lyckats få bort all hyrpersonal

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland har som mål att bli oberoende hyrpersonal, men har svårt att nå det målet. På medicinavdelning tre på sjukhuset i Köping har man däremot lyckats.

Genom målinriktat arbete har man de senaste åren gått från att bara haft två i den fasta personalen till att lyckats anställa fast personal på samtliga tjänster.

Att ha den fasta personalen på plats ger enligt flera på avdelningen en ökad trygghet, ansvarskänsla och lättare att jobba frammåt. Det gör det också möjligt att utveckla arbetsgruppen med till exempel utbildningsinsatser.

– Det spelar en stor roll. Vi har en del där vi tar hand om våra patienter, men vi ska ju också kunna utveckla oss. Det är jätteviktigt och blir bra för hela personalgruppen, säger Therese Norén, enhetschef och sjuksköterska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.