Polishuset i Västerås. Foto: Daniel Gustafsson/SVT

Här byggs det nya polishuset: ”Lokalfrågan är akut”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen blev det klart att det nya polishuset i Västerås kommer vara beläget vid korsningen Björnövägen/Kungsängsgatan. Det beräknas vara klart till årsskiftet 2023/2024.

Sedan en längre tid tillbaka har polisen flaggat för att de nuvarande lokalerna inte räcker till. Behovet av större lokaler väntas även öka, då det kommer fler polisanställda till Västmanland. 

– Lokalfrågan är akut och vi behöver lokaler som rymmer all personal, säger Robert Wallén, polisområdeschef Västmanland. 

När det gäller att få plats i de gamla lokalerna till dess att det polishuset är klart, så ser polisen över andra alternativ. Bland annat i form av lediga lokaler i närheten.

”Redan nu är vi för många”

I det nya polishuset väntas cirka 500 medarbetare att jobba och där ska alla få plats. 

– Redan nu är vi för många i våra nuvarande lokaler. Vi sitter i utrymmen som inte kan räknas som kontor, säger Robert Wallén. 

När polishuset byggs, ska det byggas så ett häkte får plats. I nuläget finns det inga formella beslut på det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.