Polisen flyttar nu resurser från annan till utredningsverksamheten för att hinna med alla brottsutredningar. Foto: Jenny Berggren/SVT

Hårt tryck på utredarna – polisen flyttar resurser för att mäkta med

Uppdaterad
Publicerad

De grova våldsbrotten, mordutredningarna och de många frihetsberövade gör att polismyndigheten i Västmanland nu tvingas vidta åtgärder för att mäkta med.

– Fler ska jobba med utredningar och vi kommer flytta runt ärenden i länet, säger Robert Wallén, polisområdeschef.

Insatsen, att flytta om resurser, är en tillfällig lösning under några månader för att komma tillbaka till något av ett normalläge.

I klippet berättar polisområdeschefen att konsekvenser bland annat väntas bli att det brottsförebyggande arbetet får stå tillbaka.

Under tisdagen höll polisledningen ett möte med alla anställda, något även VLT som belyst polisens pressade läge rapporterat om.

– Brottsutvecklingen har inte förändrats så jättemarkant, det är inte så att det är farligare att bo i Västmanland eller att speciellt många fler utsätts för brott, säger Robert Wallén.

– Men, de brott vi har just nu kräver mycket polisiära resurser. Det är därför vi tvingas fatta beslut om ett antal åtgärder.

Robert Wallén är polisområdeschef i Västmanland. Foto: Jenny berggren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.