Bilden har ingen koppling till den aktuella händelsen. Foto: TT

Hundens fontanell hade inte vuxit ihop – köparen får prisavdrag

Uppdaterad
Publicerad

I oktober 2018 besökte en kvinna veterinären med sin hundvalp. Det visade sig att fontanellen inte hade vuxit i hop. Hon klagade hos Allmänna reklamationsnämnden och får nu rätt till ett prisavdrag.

I valpbesiktningsintyget från juli 2018 stod det att fontanellen var utan anmärkning. Efter veterinärbesöket tre månader senare tog hundägaren kontakt med kenneln som menade att en valp inte är fullvuxen förrän de blir två till tre år gamla. Och att fontanellen alltid är öppen från början, men växer ihop med tiden.

Fontanellen var fem millimeter

Veterinären som kvinnan träffade menade att fontanellen är svår att missa. Vid undersökningen var fontanellen fem millimeter öppen och kunde enligt veterinären endast vara medfödd.

Nu ger Allmänna reklamationsnämnden hundköparen rätt. De anser att hon lyckats bevisa att det var ett ursprungligt fel som säljaren ska svara för. Eftersom hon upptäckt fontanellen och klagade inom skälig tid, så har hon rätt till prisavdrag. 

Hunden köptes för 17 000 kronor, men nu får hundköparen ett prisavdrag på 7 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer