Foto: SVT

Idrottens Hus invigdes på Rocklunda

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes nya Idrottens Hus på Rocklunda i Västerås. I och med det nya bygget ska det bli lättare för idrotten i Västmanland att samarbeta.

– Tanken är att det ska bli en riktig mötesplats för idrotten. Ett riktigt nav där vi kan mötas tillsammans, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottchef. 

Byggnaden är placerad direkt söder om Mimerhallen på Rocklunda och omfattar cirka 600 kvadratmeter fördelat på två våningar.

Fler hyresgäster

Hyresgäster blir Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Kansli för det statliga aktivitetsstödet, Västmanlands Fotbollförbund, Mellansvenska Simförbundet, Västmanlands Ishockeyförbund och Västerås SK.

– Vi har även fått in parasporten här. Och parasporten är något som berör alla idrotter: Hur kan vi inkludera fler i idrotten? Så det kommer att bli ett lyft för alla förbund här, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.